torstaina, marraskuuta 01, 2007

Huh huh

On kuulkaa niin paljon hommia nyt ettei oikein ehdi blogata. Ei kyllä paljon feisbuukatakaan, sorry vaan jos superpoukkauksenne sun muut ovat jääneet vastakaiutta, olen minä sitä statusta välillä kuitenkin päivittänyt.

Kyllä sitä ihminen voi tuntea itsensä tyhmäksi. Olen siis niin pihalla todennäköisyyslaskennasta, funktioista ja kaikesta mahdollisesta matemaattisesta tiedosta, joka kuitenkin pitäisi jotenkin olla hallussa pärjätäkseen päätöksenteon teorian kurssilla. Tänään koin lyhyen ahaa-elämyksen, kun luulin ymmärtäväni että miten voi melko yksinkertaisen kysymyssarjan (jos sinulle luvataan ensin joko 25.000, 50.000 tai 75.000, niin millä todennäköisyydellä olisit valmis luopumaan tuosta kulloinkin luvatusta summasta ja osallistumaan arvontaan jonka tuloksena saisit joko 0 tai 100.000 euroa) perusteella tehdä vastaajan riskinottoprofiilin! Tuon jälkeen putosinkin sitten taas kärryiltä...

Ilman sen kummempia vaihtoehtoja, taulukoita ja käyriä todennäköisyys sille että lähden nyt syömään ja sitten töihin on juuri nyt 100. Mietitään senkin subjektiivisia ja objektiivisia hyötyjä taas myöhemmin.

Ei kommentteja: