keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Jäitä poltellessa

Loma on, mutta olo vaan tylsä taikka haikee... Juhannuksen kunniaksi paloi taas hihat ei-enää-niin-rakkaaseen sukuun ja siinä samalla lomasuunnitelmat melko uusiksi (= olemattomiksi). Joten kotona etupäässä ollaan, ja ei tämä nyt niin hullua ole, eipähän ole hyttysiä ja kaikki mukavuudet ja tavarat käytössä. Täytyy vaan totutella, lomalta yleensä kun olen kaivannut irtiottoa arjesta, tämä nyt ei paljon siitä poikkea (paitsi että mies ja lapsi ovat myös kotona ja töitä teen vaan ihan vähän). Murheellinen olen silti. Taisi käydä niin että kaikenlaista kuultuani ja nähtyäni meidän kultapojan erityisongelmat vasta nyt oikein ovat minulle valjenneet, ja huoli nykyisestä ja tulevasta on suunnaton. Kaikkein surullisinta on huomata kuinka yksin sitä sitten lopulta näiden ongelmien kanssa jää. Toivottavasti saan nyt tämän kesän aikana märehdittyä tämän murheen pois, jotta syksyllä on sitten taas energiaa pohtia ja toteuttaa uusia toimia eskarilaisen elämän helpottamiseksi.

Mulla on käsissä kauhea kutina, tekisi mieli vain raapia ja mitkään voiteet ei auta. Liekö psykosomaattista? Nuorena likkana työskentelin psykiatrista kirjallisuutta kustantavassa puljussa, ja muistan että yhden teoksen nimi oli jotain "Itching and scratching", semmoisesta kärsin nyt. Mies patistaa lääkäriin, mutten saa aikaseksi.
Muut asiat kyllä on mallillaan, olen varannut kesäksi ison pinon mielenkiintoista tutkimukseen liittyvää lukemista (niin, ihannnekesälomani olisi sellainen, jolla olisi aikaa lukea tuntikausia joka päivä, ja välillä voisi nauttia hyvistä aterioista ja kiinnostavasta seurasta, mutta arvatkaapa vaan mikä on toteuma?), ja syksyllähän sitten alkaakin akateemisen pätkätyöläisen elämä, tutkimusassistentuuri kun varmistui. Tällainen se on elämänpyörä, kun yksi kohta heilahtaa hyvään asentoon, joku toinen nyrjähtää paikaltaan, mukana on vaan koitettava pysyä.

Mutta kiinnostaisiko ketään piknik tai muu kiva, tällä viikolla, ensi viikolla tai sitä seuraavalla?

5 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Heeei, kiinnostaa. Se sitä seuraavalla viikolla olis ok! Tässä olisi sitä ennen Jyväskylään menoa ja mökillä käyntiä (mikäli sinne nyt enää voi mennä... vähän samat ongelmat täällä kuin sielläkin).

Kaura kirjoitti...

Tuu/tulkaa Tampesteriin!

Sun äitis kirjoitti...

Sama viikko kuin Saaralla, nimittäin nyt on tarkoitus viikon verran lomailla, kun alkukesä on mennyt murehtiessa ja sairaanhoitajana.

Tuli ihan pisto tuosta "kuinka yksin sitä sitten lopulta näiden ongelmien kanssa jää". Kun tässähän sitä lähellä olisin minäkin. Miten siinä aina käy niin, että on olevinaan jatkuva kiire niin, ettei ehdi hoitaa edes oman perheen asioita?

Minä kutisin koko viime kevään ja kesän. Luulin jo, että pitkin kroppaa punaisena helottavista länteistä tuli ikuinen vaiva, mutta sitten ne omia aikojaan hävisivät syksyn pimeiden tultua. Kovasti pelkäsin, jos vaikka uusivat tänä keväänä, mutta poissa ovat pysyneet. Toivotaan, että sinunkin kutinasi helpottaa!

Anonyymi kirjoitti...

Saara, jee, sitä seuraavalla viikolla sitten jotain sovitaan! Kaikki mukaan!

Kaura, varo vaan, pian tullaankin. Perhe muuten varmaan haluaiskin jonnekin huvipuistoon, mutta minä varmaan saan sen skipata ja mennä vaikka baariin...

SÄ, mukaan sitten sitä seuraavalla viikolla. Ja älä tunne mitään pistoksia, oma perhe nyt pitäisi kullakin olla ensin tärkein...

Ana kirjoitti...

Kiinnostaa piknik ja kaikki.