torstaina, joulukuuta 18, 2008

Melkein juhlaa

Kamala syksy takana. Kaksi kuukautta meni sairastaessa, mikä tarkoittaa etten ole juuri sohvalta liikahtanut. Kunto on romahtanut, paino noussut, minäkuva siis huipussaan! Voi kun nyt jouluksi tulisi lunta tai edes jonkinlaiset ulkoilukelit, jotta saisi vihdoin tervehdyttyä otettua sieltä niskasta kiinni ja pääsisi liikkeelle, mieluiten tietysti kuusivuotiaan (ajatelkaa, jo kuusi! Kun aloitin tämän bloginpidon, kirjoittelin "melkein kolmivuotiaasta") hyvässä seurassa. Jos harmaus ja loska jatkuut, täytyy sitten tyytyä Wii Fittiin, sillä uimahalliin en lähde! En varmasti.

Arvon tässä semmoistakin, että rohkenisiko sitä silmien laser-leikkaukseen. Vai ostaisiko vaan uudet rillit ja paremmat piilarit? Löytyisiköhän kokemuksia tai mielipiteitä puolesta - vastaan?

Viime aikojen ärsytys: Kampin keskus. Ärsyttää se, että kaikki kellot ovat eri ajassa, joten bussiin on aika turha juosta. Ärsyttää myös ne joka puolella "excuse me'tä" huutelevat kojujen pitäjät, jotka tarjoavat käsihoitoja, mineraalimeikkejä ja ties mitä. Joka päivä, useammankin kerran. Eikö ne jo usko, ettei kiinnosta? Mikä oikeus niillä on häiritä bussiasemalla liikkuvia, eikö ne voisi tarjota palvelujaan liiketiloissa kuten muutkin kauppiaat?

Niin, nämä päivitykset tästä tuskin tämän tasokkaammiksi muuttuvat jatkossakaan. Mutta ehkä siitä huolimatta yritän kiristää tahtia, edes vähän. Oikein hyvää joulua kaikille blogitutuille, olkaa kiltisti ja syökää hyvin!

6 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Samat ikskjuusmiit ärsyttää perkeleesti Kampissa, siksi käynkin siellä aika harvoin. Tosin olen jo vuosia sitten oppinut välttämään katsekontaktia ja leikkimään kuuroa in general, mutta mitä se auttaa kun siellä on aina uudet huutelijat kun paikalle ehtii. Harva niistä tajuaa heti itekseen, että tuota ämmää ei kannata häiritä.

Anonyymi kirjoitti...

Zepa, moiii!! Mä en valitettavasti voi välttää Kamppia, katsekontakteja kylläkin, mutta ei auta. Luulisi että näkyy jo päällepäin etten ole kohderyhmää, mutta ilmeisesti ei.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Kävin laserleikkauttamassa silmäni neljä ja puoli vuotta sitten, eikä valittamista ole ollut.

Näen paremmin kuin laseilla, koska hajataittoani ei kokonaan saatu niillä korjattua. Niin ikään hajataiton vuoksi piilarini tulivat keskimääräistä kalliimmiksi, ja muutenkin silmäni sietivät linssejä aina vain huonommin. Liikuntaharrastuksissa taas lasit olivat tiellä... En ole vieläkään keksinyt, mikä olisi ollut parempi sijoituskohde säästöilleni.

Mutta nämä jutut ovat niin yksilöllisiä, ja ainahan on se pienen pieni riski, että jokin menee pieleen ja aiheuttaa enemmän harmia kuin lasit konsanaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kati, kiitos kun jaoit kokemuksesi! Itte päätin nyt ihan ensiksi varata ajan ihan vaan silmälääkäriin, katotaan mitä se nyt yleensä sanoo mun näöstä, pelkään nimittäin pahoin että kohta (tai peräti jo nyt) tarvitsen moniteholasit, ja se ajatus ei kauheesti kiehdo (ja lisää taas rahanmenoa jatkossa).

Qimki kirjoitti...

Mun toista silmää pintalaseroitiin kahdeksan vuotta sitten, ja kokonaisuus jäi kaikesta huolimatta puolesta-puolelle. Käytettiin pintalaseria, ehkä siksi roskan tuntua silmässä ilmeni vuosia, se tuli etenkin väsyneenä ja oli aika pirullista. Ja vieläkin hämärässä esim. liikennemerkeillä on komeat kehät kun katson vain leikatulla silmällä, eli leikkausarven reunat eivät ole kovin hyvät.

Ne plus-puolet... pääsin eroon laseista, huraa! Lääkäri selitti että iän myötä on toki aikanaan heikentymistä odotettavissa, mutta silloin on helpompi hankkia lasit, kun silmät ovat leikkauksen ansiosta tarkkuudeltaan enemmän samaa paria.

Joten suosittelen rohkenemaan jos se tosiaan sopii sun silmille hoidoksi :)

Sun äitis kirjoitti...

Tämä tulee niin kovin myöhään, kun olen vasta tänään muka ehtinyt lukemaan viikkojen blogirästejä. Mutsiis: meillä yksi assistentti leikkautti silmänsä syksyllä ja on ollut erittäin tyytyväinen. Se toteutettiin jotenkin "eriparisesti" niin, että likinäkölasien lisäksi hän pääsi eroon lukulaseista! Kuulostaa niin houkuttelevan hyvältä, että varmaan vielä jossain vaiheessa itsekin leikkautan silmät!