torstaina, lokakuuta 25, 2007

Mielipiteitäni

En tiedä onnistuuko muilla Bloggeriin kommentointi, täällä ei ainakaan. Hmm, mitä nyt sitten pitäisi päätellä jos yhtään kommenttia ei tule?

Totean nyt tässä sitten että Khilou osuu huomiossaan napakymppiin, naulankantaan ja asian ytimeen eikä ollenkaan viereen.

Ja ilmeisen jälkijunassa huomaan että Varahvonttaa varmaan olisi syytä onnitella, onnea!

Sitten vielä ihmettelen, että toimiiko tuo uusi kommenttilootiin ilmestynyt follow-up rasti.

maanantaina, lokakuuta 22, 2007

Melkein loma

Siis luentoja ei ole tällä viikolla, mutta kurssin lopputyötä kyllä pitäisi vääntää, ja kas: mitään ei synny. Viikon kuluttua tähän aikaan ollaankin sitten taas hätää kärsimässä.

Syksyn loppuperiodille onkin sitten tiedossa peräti 3 kurssia, joista kaksi perinteistä (ja kuulemma työlästä) luentokurssia ja kolmas taas poikkitieteellinen ja virtuaalinen. Huimaa!

Töissä menee oikein mukavasti, sain siirron, kehuja ja pienen palkankorotuksen. Tuon kunniaksi vähän sitten mokailin. Hyvä, juuri näin sitä pitää!

Tiedättekö, oikeesti odotan joulua jo! Ei sillä etteikö nyt ja tässä olisi oikein mukavaa työtä ja aherrusta, että lomaa kaipaisin, vaan haluaisin jo ruveta kuuntelemaan joululauluja ja laittaa joulukoristeita! Turmion päivä on koittanut! Pihavalot laitankin heti kohta kun ne on hankittu (viimevuotiset on melkein kaikki todettu rikkimenneiksi), sillä piha on niin surullinen näköinen nyt kun pensaat ovat kynittyjä ja lehdettömiä ja kalusteet siivottu pois. Mutta kohta pläjähtää valoshow!

keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007

Asennetta

Ehdotus mies-loppuisten sanojen poistamisesta sai ainakin HS:n keskustelijat innostumaan, viestejä tuli satoja ja toimittajan tämän aamun yhteenvedon mukaan suurin osa oli tyyliä "eikö naurettavilla feministeillä ole muuta tekemistä". Mitä ihmettä niillä sukupuolittavilla määreillä on tekemistä ammatti-ja virkanimmikkeiden yhteydessä tänä päivänä? Miksi ehdotus sellaisten välttämisestä saa niin monet älähtämään? '

Tässä näitä keskusteluja siellä täällä seuratessani ja samalla miettien että miltä kannalta verkkokeskustelujen tutkiminen olisi parasta aloittaa, olen kuitenkin sitä mieltä että käytetty kieli, termeineen, on se mihin pitää tarttua. Tai mihin yleensä edes on mahdollista tarttua. Olen miettinyt asennoitumista ja asennetta, miten se näkyy keskustelupuheenvuoroissa ja miten sen voi tulkita. Tietenkään kaikki eivät aina ole tosissaan räväköiden mielipiteidensä kanssa, mutta keskustelijoiden pään sisälle ei kuitenkaan ole mahdollisuutta päästä, ja tulkinta on tehtävä sen perusteella mitä tekstissä lukee. Miten sitten pitäisi suhtautua tarkoitukselliseen liioitteluun, provosointiin ja ironiaan, ja miten sen edes voisi tunnistaa. Eikö provosoiva kielenkäyttö, vaikka ironisestikin, ole osoitus jostakin asenteesta? Löytämieni lähteiden mukaan mukaan (joihin en kokonaisena maksullisuuden vuoksi juuri nyt pääse käsiksi) näyttäisi ainakin olevan niin, että ironiaa käytetään verkkokeskustelussa yllättävän paljon, ja toisaalta myös että erot online-keskustelun kielenkäytössä voisivat johtua sukupuolesta. Näihinhän pitää perehtyä oikein kunnolla.

maanantaina, lokakuuta 15, 2007

Ostellaan ja laulellaan

Kehtaan kuulkaa myöntää että kävin kahdesti Hulluilla Päivillä! Ja lauantaina vielä laitoin miehen asialle, kuvastosta oli rengastettu tuote joka välttämättä piti saada (Ardenin 8 hour lip balm ja skin protector). Onpahan taas ostettu, paitsi ettei koko perheeseen yhtäkään paria kenkiä, mikähän meni pieleen?

Jos ei ole mitään rengastettavaa katalogia, pitää ostoslistat nykyisin sitten kirjata tuonne knotleriin. Minä kyllä olen vielä vanhan liiton kynä ja lappu -käyttäjiä, mutta ehkä jo ihan kohta opin.

Singstar-pelaaminen sujuu jo vauhdilla. PMMP:n Pikkuveljestä ja Yön Joutsenlaulusta (joo...) tulee yli 8000 pistettä normaalimoodissakin, kohta siirryn seuraavalle tasolle. Tosin Whitney Huostonin The Greatest love of all vaatii vielä "jonkin verran" harjoittelua.

keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

Se siitä sitten

Johan tässä melkein viikko menikin hyvin, nyt on ilmeisesti vuoden kiintiö täytetty. Tänään kävi ilmi että oman elämämme lisäksi tässä nyt pilataan lapsenkin elämä. On tarpeeksi julmaa muutenkin huomata (ja päivittäin kuulla) olevansa epäonnistuja parisuhteessa ja vanhempanakin ihan p*ka, mutta kun sama kerrotaan ulkopuoliselta asiantuntijataholta, niin hiljaiseksi vetää.

Jotain varmaan tarttis tehdä, mutta kun ei ole mistä ammentaa. Itkettää ja päätä särkee pahemmin kuin siinä maailman ärsyttävimmässä särkylääkemainoksessa, ja veikkaan että verenpaine huitelee jossain pilvissä. Hiivin nyt jonnekin luolaan häpeämään.

maanantaina, lokakuuta 08, 2007

Ässä löytynyt!

No nyt alkaa näyttää siltä, että se "Hagalund centrum" onkin ollut vain (yksittäinen?) virhekyltti, sillä tänään aamulla bongasin "Hagalunds centrum" -kyltin! Tarkemmin kun alan miettiä, niin luulen että ässätön versio taisi olla bussipysäkin nimi, ehkä niitä koskee eri säännöt tai sitten niitä ei oikolueta tai jospa niissä on joku maksimimerkkirajoitus?

Muut tahot täällä Tapiolan liepeillä kinastelevat ihan muusta kuin ässistä, eli mistäpä muusta kuin parkkipaikoista. Esport Centerin ja - Areenan mielestä heidän parkkialuettaan on vääryydellä pienennetty. Saattaa olla niinkin, mutta ko. yrittäjä kyllä itsekin omalla parkkipaikkatoiminnallaan sabotoi ihmisten kulkuyrityiksiä. Aivan Esport Areenan edessä sijaitseva parkkipaikka nimittäin on oikein aidalla ja lukituilla porteilla erotettu ko. rakennuksesta, estäen täten kaikenlaisen oikaisun tuosta kohdasta. Josta muuten itse menisin aamuin illoin ja ehkä muutenkin, jos se vaan mahdollista olisi.

Lakkais jo satamasta että pääsisi koiran kanssa ulos.

sunnuntaina, lokakuuta 07, 2007

Sellainen seminaari

Olinhan siellä minäkin, Luftissa (vaikka meinasin mennä suoraan Populukseen). Kylläpäs oli kivaa ja ihan kauheesti ihmisiä! Paljon!

Mutta kaikki ovat jo löytäneet rapon, joten ei minulla mitään lisättävää olisikaan. Mutta olipas lystiä! Aikan rankat bileet kyllä tuollaiset seitsemästä aamuneljään...

Niin ja kiitos niille jotka äiskän rapon perässä kommentoivat ruotsinkielisiä paikannimiä koskevaa epätietoisuutta. Puuttuvan ässän salaisuus on siis ilmeisesti edelleenkin auki, paras selitys oli kyllä jo miitissä Nikellä: ruotsinkieliset ei nyt mitään erillistä genetiiviä tarvitse, nehän omistaa muutenkin kaiken :-)

keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Tuhlailua

Jokohan uskaltaisi sanoa että hyvin menee? No en ihan vielä, katsotaan nyt huominen palaveri.

Rahan tuloakaan ei voi estää, sillä veronpalautuksia tulossa meidän perheelle vähän yli 2000 euroa! Miehelle maksetaan muuttuneen bonusjärjestelmän vuoksi 4 kuukaudelta saamatta jääneitä tuloja ja sitten vielä kuukausittain käteen tuleva palkka nousee! Kesälomarahat tuli tilille, unohdettiin että sellaisia olikaan... Tämän kunniaksi meille ostettiin Singstar Legends- peli mikkeineen. Kohtapuoliin alkaa harjoitukset, vapise Bono ;-)

Kaikki aina moittivat lehtimyyjiä. Jos niitä ei olisi, minun puhelimeni ei koskaan soisi. Joten aina silloin tällöin sorrun kaikenlaisiin, niinkin noloon kuin 40+ naisille tarkoitettuihin lehtiin, äsken tuli postissa Sara (kelpaako puolustukseksi että tilaajalahjaksi tiedossa Mariskooli?). Mitäköhän tästä oppii vaiko sitten taas ei mitään?

Lisäys: en oppinut Sara-lehdestä mitään, siis mitään ei jäänyt mieleen selailun jälkeen. Paitsi että siellä oli joku ripsiväritesti, ja siitä tuli mieleen että pitää ostaa ripsiväri. Jossain luki että ripsarit pitää vaihtaa olikos se nyt 3 kuukauden välein. Just, käytän ripsiväriä ehkä kerran kuussa, kalliiksi tulee. Kampaajallekin pitäisi mennä (että olisi tukka hyvin blogimiitissä 5.10 ;-)

maanantaina, lokakuuta 01, 2007

Pelastusta

En ole vielä ihan päättänyt mitä mieltä olen Tehyn mahdollisesta lakosta. Lisää liksaa varmasti tarvitaan, toki tehyläisten ohella muutkin alipalkatut, mutta lakko pelottaa. Ihan oma lehmä tässä on ojassa, loppuvuoteen olisi tiedossa jos jonkinmoista terapiaa ja arviointijaksoa, ja lakko sotkee ne kumminkin. Jospa nyt Vanhanen hallituksineen sitten myöntyisi Tehyn vaatimuksiin, vaikka se tietäisikin "sovituista veronalennuksista luopumista".

Pelastusta oli eilen tarjolla Espoon keskuspuistossa. Upean päivän kunniaksi lähdettiin eväsretkelle ja neljävuotias oli superreipas ja tarjoili taikakepillään pelastuksen poluilla törmäämilleen sientenpoimijoille! Kivaa oli, ensi viikonloppuna uudelleen. Sitä ennen jännitetään vielä työasioita, sekä *tarkistaa meilit* juhlitaan hyväksyttyä kongressiesitelmäehdotusta!